Over Nienke

Mijn naam is Nienke Feberwee. Ik ben van oorsprong fysiotherapeut en heb mij verder ontwikkeld tot specialist op het vlak van aanhoudende lichamelijke klachten. Ik begeleid mensen met deze klachten richting herstel via een emotionele benadering. Ik heb een passie voor het ontrafelen en oplossen van de oorzaak van chronische lichamelijke (pijn)klachten. Naast mijn prachtige werk hou ik van tijd doorbrengen met mijn gezin, hardlopen, schaatsen, lezen en bergwandelingen.

Fysiotherapie achtergrond

In 2006 studeerde ik cum laude af als fysiotherapeut. Drie jaar later startte ik een eigen fysiotherapie praktijk. Deze praktijk heb ik na vijf jaar overgedragen om mij volledig te kunnen richten op de psychologische behandeling van pijn. Als fysiotherapeut observeerde ik jarenlang de cruciale rol die onderdrukte emoties, spanningen en stress spelen in het veroorzaken en in stand houden van lichamelijke pijn. Deze observaties stimuleerden mij tot het zoeken naar een meer oorzakelijke benadering en behandeling van pijn.

Nieuwe inzichten omtrent de rol van emoties en pijn

Via een zoektocht ontdekte ik een hele effectieve benadering en ontwikkelde een wijze van chronische pijnbehandeling die verbeteringen en genezingen laat zien wanneer lichamelijke therapie onvoldoende helpt. In mijn optiek is dit traject geen alternatieve geneeskunde, maar simpelweg goede geneeskunde: het spoort de oorzaak van chronische pijn op en behandelt deze. Je kunt hier meer lezen over mijn zoektocht.

Persoonlijke successen met deze benadering

Emotionele spanningen uiten zich bij iedereen anders. In mijn geval uiten spanningen zich niet in pijn, maar eerder in verkoudheden en vermoeidheid. Sinds ik kennis heb van deze effectieve benadering van lichamelijke klachten heb ik uitgebreid met de inhoud geëxperimenteerd. Een verkoudheid kan ik nu stoppen door de oorzaak op te sporen. Tevens heb ik veel meer energie gekregen. Ik heb de invloed van de geest op het lichaam aan den lijve ondervonden.

Wij kunnen onszelf helen wanneer we oprecht willen zien en voelen wat ons ziek maakt.

Passie voor dit werk

Door de ontwikkeling die ik afgelopen tien jaar heb doorgemaakt in mijn werk, ben ik ervan gaan houden. Ik hou van de gesprekken met cliënten en vind het elke keer bijzonder om te zien hoe het lichaam ons helpt af te leiden van iets wat we pijnlijk vinden. Ik moedig mensen graag aan om de vertrouwensband met hun lichaam te herstellen en contact te maken met de gevoelens die voorheen onderdrukt waren. De gevolgen zijn positief en talrijk op zowel lichamelijk als geestelijk vlak.

Kwaliteit

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging VIV ofwel Vereniging Integrale Vitaliteitkunde. Dit is een door zorgverzekeraars erkende beroepsvereniging. Ik voldoe aan alle kwaliteitseisen zoals een gedegen opleiding op HBO-niveau, continue nascholing, intervisie, de verplichtingen wat betreft ethiek, administratie, praktijkinrichting, privacy en klachtenregeling. Naast mijn lidmaatschap van VIV, ben ik ook lid van koepelorganisatie RBCZ.

Stichting Emovere

Sinds 2019 ben ik onderdeel van het bestuur van Stichting Emovere. Gezamenlijk zetten wij ons in voor het verspreiden van kennis over de emotionele oorzaken van chronische pijn en andere onbegrepen klachten. Wij hebben in 2019 en 2020 bijvoorbeeld bijgedragen aan het tot stand komen van twee verhalenbundels met verhalen van jongeren en volwassenen die zijn hersteld van medisch onverklaarde klachten. Op onze website De pijn voorbij is veel informatie te vinden voor cliënten en professionals. Op de website van Stichting Emovere vindt je meer informatie over onze missie, activiteiten en initiatieven als stichting. Je kunt ons ook volgen via linkedin.

Voor meer informatie of een afspraak kun je contact met mij opnemen via onderstaand formulier.

In welke locatie heeft u interesse?
Tel 8 en 4 bij elkaar op.