Kennis vergaren over wat zich in uw lichaam afspeelt en waarom u pijn heeft, is essentieel om te kunnen genezen. Hier vindt u een aantal links naar lees- en beeldmateriaal wat u kunt gebruiken om informatie te verzamelen over de oorzaak van uw pijn.

Leren over pijn

Artsen en psychologen over pijn

Deze link bevat beschrijvingen over een aantal artsen die zich wijden aan het oplossen van chronische pijn door patiënten te helpen met het erkennen van de psychologische oorzaak. U vindt verwijzingen naar hun websites en gepubliceerde boeken.

Video's

Deze link bevat een lijst met video’s op YouTube die het psychologische en fysiologische mechanisme van chronische pijn toelichten. Tevens vindt u video’s van mensen die zijn genezen van hun klachten en hun persoonlijke verhaal vertellen.

Aanbevolen boeken

Hier vindt u boeken die wij aanbevelen van artsen, psychologen en andere auteurs over het oplossen van chronische pijn via een psychologische benadering.

Online literatuur

Deze link bevat een verwijzingen naar online leesmateriaal. De pagina bevat een aantal pdf documenten met informatie die direct leesbaar is.

Persoonlijke verhalen

Deze link bevat een aantal beschrijvingen van mensen die via deze benadering zijn genezen. Deze voorbeelden kunnen u helpen om een beeld te vormen over mogelijke oorzaken van chronische pijn.

Citaten

Deze link bevat citaten over de oorzaak en oplossing van chronische pijn.

Aandoeningen

Deze link bevat informatie per klacht. Deze pagina’s zijn onder constructie.

Wetenschap

Deze pagina bevat een overzicht met de resultaten van wetenschappelijk onderzoek die een psychologische oorzaak van chronische pijn ondersteunen.