Ervaringen van cliënten

Marjon

Whiplash klachten

Marjon Oomens is bij ons onder behandeling geweest in verband met jarenlange whiplash klachten. Zij deelt haar herstelverhaal in een podcast met Richard de Leth

Aleid

Longcovid klachten

In maart 2022 kreeg Aleid corona en bleven de klachten aanhouden. Na meer dan een jaar van zoeken naar herstel langs het reguliere en alternatieve circuit, ontdekte ze deze Mind Body benadering en vroeg Emotie als Medicijn om haar te begeleiden. Voor Aleid vielen alle puzzelstukjes op hun plek en begon eindelijk haar herstel.

Aleid vertelt haar verhaal in een podcast over Herstel van Long Covid met de Mind Body benadering (14 minuten).

Milou (37 jaar)

Aanhoudende klachten na een hersenschudding - Post Commotioneel Syndroom

Milou is bij ons onder behandeling geweest in verband met jarenlange klachten na een hersenschudding. Zij was 100% afgekeurd vanwege haar klachten en is inmiddels weer aan het werk. Milou deelt haar herstelverhaal in haar eigen podcast op Spotify. Ook geeft zij hierin heel veel informatie en tips voor mensen met aanhoudende klachten. Klik hier om naar de podcast te gaan: The New Mi - van overleven naar leven.

Michelle (24 jaar)

Pijn aan  buik, benen, liezen en rug

Michelle is bij ons onder behandeling geweest in verband met pijn aan haar liezen, buik, benen en rug waar zij bijna vijftien jaar last van heeft gehad. De weg die zij heeft afgelegd naar herstel is stap voor stap uitgelegd op de website van De Pijn Voorbij in de vorm van pijneducatie. Het verhaal van Michelle is ook gefilmd voor een documentaire

Isabelle (23 jaar)

RSI

Isabelle is bij ons onder behandeling geweest in verband met RSI klachten. Zij is nadien geïnterviewd over haar herstel en haar verhaal is gepubliceerd op ZIE MIJ NU. Hier volgt een deel van haar verhaal:

`Mijn klachten begonnen vlak voor de zomer. Ik moest voor mijn master samen met anderen nog een project afmaken, en in diezelfde tijd werd ik door een groot accountantskantoor geselecteerd om in Barcelona een opdracht te gaan uitvoeren. Naar aanleiding van het resultaat zou ik mogelijk een baan aangeboden krijgen. Dat waren dus twee belangrijke dingen die tegelijkertijd liepen. Voor dat master project had ik de taak op me genomen om de hele lay-out te doen. Ik vond dat leuk, maar had het wel een beetje onderschat. Op een gegeven moment had ik hier nog twee dagen de tijd voor, terwijl ik geen muis en geen fatsoenlijk beeldscherm had. Toen heb ik alles op alles gezet om het toch af te krijgen. Ik heb zonder te stoppen uren achter elkaar doorgewerkt. Ik zat verkrampt achter het scherm. Ik voelde de pijn al een beetje in mijn hand sluipen, maar dacht; straks ben ik klaar en herstelt het vanzelf.` Lees het herstelverhaal van Isabelle verder op Zie Mij Nu.

Leah (29 jaar)

Enkelpijn, bilpijn, rugpijn en tintelingen

Mijn belangrijkste klacht waren pijnklachten rondom mijn rechterenkel. Alhoewel ik ook veel pijn voelde in bil en rug, waarbij tintelingen door mijn gehele beide benen liepen en op een gegeven moment ook tintelingen in armen en handen. Ik noemde het vaak niet één pijnplek maar mijn hele lijf waar wat mankementen aan waren. Op het laatst ook zelfs pijn bovenin mijn nek en linkerschouder en af en toe hoofdpijn. De hevige klachten hebben in totaal toch 3,5 jaar geduurd. Fysio hielp niet. In totaal heb ik vier fysiotherapeuten versleten. Huisarts heeft mij na lang doorvragen doorverwezen naar een neuroloog, voor de tintelingen. ECG zijn er gemaakt. Ik ben verwezen naar een internist in het ziekenhuis, waar ook niet veel uit kwam, behalve dat ik volgens alle testen kerngezond was. In het begin ben ik onder behandeling geweest bij een orthopeed, die ook een kijkoperatie heeft uitgevoerd in mijn rechterenkel. Naast de reguliere geneeskunde ben ik verder gegaan in het alternatieve circuit; kinesiologie, homeopatisch arts, NEI therapie, osteopatie, en ach, zo vergeet ik er vast nog wel een paar. 

Op het heftigste moment in mijn pijntraject mocht ik van mezelf nog maar 800 stappen maximaal per dag zetten omdat ik anders bang was dat ik niet zou herstellen. Dus beperkingen ondervond ik in de breedste zin van het woord. Pijn bij alles, lopen, traplopen, werken (gymdocent, dus erg lastig), lang staan op feestjes, auto rijden, lang zitten op een zelfde stoel. Sporten deed ik überhaupt niet meer vanwege de angst voor pijn en ‘verslechtering’  van de enkel blessure.

Het keerpunt was dat ik bij Nienke op de stoel belande en alleen maar kon huilen over van alles en nog wat. Natuurlijk door te graven in mijn verleden en de relatie en patronen met mijn ouders. Maar ook doordat alles me te veel was geworden en ik gewoon helemaal stuk zat. Door middel van het boekje van Nienke en de thuis opdrachten en de geregelde sessies kwam er al vrij snel verbetering en zag ik weer hoop. 

Nu gaat het goed met mij. Mijn klachten zijn vrijwel weg en ik ben weer volop met sport bezig.  Soms voel ik mijn rechter onderrug nog iets. Maar wat een verschil met een jaar geleden! Ik speel weer hele wedstrijden voetbal en ik heb de halve marathon van Egmond gelopen. Dat zijn op zich dus behoorlijke prestaties!

Het verhaal van Leah is, evenals talrijke andere ervaringsverhalen, ook te lezen op De pijn voorbij.

 

Anne (41 jaar)

Beenpijn, voetpijn, liespijn, bilpijn, nekpijn en maag-darmklachten

Anne is bij ons onder behandeling geweest in verband met pijn in haar benen die haar dwong om een rolstoel en handbike te gebruiken. Momenteel kan zij weer lopen en sporten en wordt zij niet meer belemmerd door pijn. Anne is geïnterviewd over haar herstel en haar verhaal is gepubliceerd op www.depijnvoorbij.nl. Hier volgt een deel van haar verhaal:

`Ik was altijd een fanatiek sporter, deed met name triatlons. Tijdens de coronapandemiekreeg ik bij een rondje hardlopen plotseling pijn in mijn scheenbeen. Het voelde als shint splint, maar het gekke was dat het begon in één been en ik het pas een tijd na de training ook in het andere been kreeg. Ik wilde lekker rennen dus maakte me zorgen om de pijn, die gedurende de weken daarop erger werd. Ook kwam er pijn in beide voeten bij. Zoekend naar een oplossing kwam ik onder behandeling van een gerenommeerd sportarts in samenwerking met een podoloog en fysiotherapeut. Na diverse interventies konden zij mij niet verder helpen.`

Lees het hele herstelverhaal van Anne verder op De Pijn Voorbij.

Linda

RSI

Ik had 13 jaar last van RSI. Ik kon niet meer achter de computer werken en dus ook niet het werk doen wat ik graag wilde. Fysiotherapie, acupunctuur en mensendieck gaven alleen een tijdelijk resultaat. Een andere benadering (van binnenuit) was mijn inziens het laatste wat nog zou kunnen werken. Een laatste strohalm zeg maar, ik had niets te verliezen. Toen ik met deze benadering in contact kwam, stond ik er heel open voor. Ik had op internet heel veel succesverhalen  gelezen. Na het lezen van een boek van John E. Sarno, merkte ik al enige verbetering. Ik wilde therapie gaan volgen om volledig klachtenvrij te worden en al snel kwam ik op de website van Nienke terecht.

De gesprekken met Nienke vond ik zeer prettig en open. Nienke luistert heel goed, is rustig en stelt je op je gemak, maar vraagt ook goed door om tot de kern te komen. Ze is zeer intelligent en professioneel en ze kan al je vragen beantwoorden. Met liefdevolle aandacht en veel deskundigheid weet ze deze alternatieve benadering goed uit te leggen en toe te lichten. Ze geeft goede tips voor boeken en websites met aanvullende literatuur.

In mijn geval waren jarenlange opgekropte frustraties de oorzaak van mijn klachten. Nienke hielp mij om tot de kern van mijn frustraties te komen. Ik heb ingezien dat het lichaam en de geest onlosmakelijk zijn verbonden, eigenlijk zijn zij één. Negatieve emoties worden ergens in je lichaam opgeslagen en kunnen voor stress en pijn zorgen. De kracht van gedachten is sterker dan we weten en kan ons helpen om deze klachten te verhelpen. Mijn klachten zijn helemaal verdwenen. Ik doe nu werk wat ik leuk vind. Ook vertrouw ik meer op mijn lichaam. Ik ben elke dag dankbaar dat ik deze benadering heb ontdekt, het heeft mijn leven veranderd!

 

George (48 jaar)

Nek- en rugpijn

In 2010 heb ik het boek “The MindBody Prescription” van John Sarno gelezen. Destijds was dat voor mijn nek- en rugklachten voldoende om van de pijn af te komen. Toen ik echter kort geleden weer dezelfde pijnklachten kreeg ben ik gaan googlelen wat er naast het lezen van het boek nog aan opties waren. Ik kwam uit bij emotiealsmedcijn.nl en was opgelucht te lezen dat er nog hoop was zonder de medische molen in te moeten gaan. Na een prettig kennismakinggesprek ben ik meteen met het programma gestart en aan het begin van de derde week kwam ik bij de oorzaak uit. Ik was acuut fysiek pijnvrij! Het verdriet dat daarvoor in de plaats kwam maakte het duidelijk waarom het onbewuste de fysieke pijn als afleiding gebruikt. Maar het mooie aan een emotie (verdriet) is dat het energie in beweging is en het dus ook weer verdwijnt. De schrijfopdrachten uit het programma zijn duidelijk en de begeleidende informatieve teksten zijn eye openers. Het feit dat ik alles in mijn eigen vertrouwde omgeving kon doen op een moment dat het mij uitkwam én dat ik inhoudelijk niets hoefde te delen maakte dat ik open en eerlijk kon zijn waardoor het me heel duidelijk werd waar de schoen wrong. De pijn komt af en toe nog opzetten maar omdat ik weet wat het onbewuste wil afschermen, kan ik terstond de regie overnemen (emoties toelaten) en de pijn weer laten verdwijnen. Hier ga ik de rest van mijn leven profijt van hebben!

 

Monique (50 jaar)

Frozen shoulders

Tijdens de behandeling door de fysiotherapeut/osteopaat, werd ik geattendeerd op de site van Emotie als Medicijn. Hij stelde voor om uit te zoeken of mijn klachten wellicht veroorzaakt of in stand gehouden werden door stress of emoties. Ik word behandeld voor een frozen shoulder links en had restklachten van mijn eerdere frozen shoulder rechts, die me heel bang maakten voor een herhaling (3e frozen shoulder?). In het begin was ik sceptisch over deze benadering en kon ik mij niet voorstellen dat er nog nieuwe dingen aan het licht zouden komen. Dat kon dus wel.. Het programma werkt met het bewust worden en uitschrijven van onbewuste emoties. Dat uitschrijven kun je in je eigen tempo indelen, wat ik prettig vond. Daarnaast heb ik enorm veel gehad aan de gesprekken met Nienke; zij hielp mij door middel van gericht doorvragen en kleine tekeningen precies de goede links te leggen. Confronterend, maar het klopte en gaf mij nieuwe inzichten! Wat ik nu merk is dat mijn restklachten rechts, in intensiteit afnemen. Ik zoek sinds het programma niet eerst naar een lichamelijke oorzaak, maar ik ben mij eerder bewust van de psychische oorzaak van mijn pijn. Die neem ik serieus en dat werkt.

 

Yvonne (45 jaar)

Heup- en armklachten

Mijn klachten begonnen zo’n 4-5 jaar geleden, mijn heupgewricht werd steeds stijver en op een gegeven moment was het zitten in kleermakerszit niet meer mogelijk en ook slapen werd een probleem. Daarnaast kreeg ik last van mijn pols en arm: golfarm, frozen shoulder, tennisarm, ik heb het allemaal langs zien komen. Het beperkte mij in veel dingen, altijd was er een zeurende pijn aanwezig. Hoewel de klachten wel minder werden door fysiotherapie en meer lichamelijke beweging, werd ik nooit helemaal pijnvrij. Ik was er inmiddels van overtuigd dat de voortduring van mijn klachten niet veroorzaakt werden door mijn fysiek maar door ‘iets tussen mijn oren’. Mijn triggerpointtherapeut raadde mij daarom aan contact te zoeken met ‘Emotie als medicijn’. Ik was wat huiverig, maar de verhalen die ik op de website las, waren heel herkenbaar. Ik kwam erachter dat ik met de lichamelijke benadering van mijn klachten op de verkeerde weg zat. Ik ben het traject ingegaan en de gesprekken met Nienke hebben me steeds een stap verder gebracht bij het toegankelijk maken van mijn onbewuste emoties. Het was niet makkelijk, het kostte me veel energie, zowel lichamelijk als geestelijk. Ik ben me nu bewust geworden van een aantal onbewuste emoties en dat heeft veel rust, berusting en acceptatie gebracht. Het heeft ervoor gezorgd dat mijn pijn veel minder is geworden en dat ik weer bijna alles goed kan doen. Uit het traject neem ik mee dat lichaam en geest sterk met elkaar verbonden zijn. Ik had niet verwacht dat er zoveel onbewuste emoties waren, dat heeft mij wel geschokt. Maar ik weet nu ook hoe ik bij de onbewuste emoties moet komen. Nienke heeft mij op het goede pad gezet en ik heb vertrouwen in mijn eigen kunnen dit pad te (blijven) volgen.