Lage rugpijn

Bij 90 tot 95 % van de mensen met lage rugpijn is lichamelijk geen specifieke oorzaak aanwijsbaar.

Heeft u last van langdurige rugpijn zonder aantoonbare medische oorzaak? En ervaart u dat lichamelijke therapie onvoldoende helpt? Deze pagina biedt u een aantal informatie bronnen die u kunnen helpen in uw zoektocht naar een blijvende oplossing van rugpijn.

De onderstaande video is een fragment van 13 minuten uit het Amerikaanse nieuwsprogramma 20/20. Hierin wordt de benadering van de Amerikaanse arts Dr Sarno gedocumenteerd die duizenden mensen met chronische pijn hielp via het erkennen van een psychologische oorzaak van hun daadwerkelijk fysieke klachten. In deze uitzending ligt het accent op rugpijn.

Videomateriaal

Dit is een gedeeltelijke vertaling van het boek Healing Back Pain van Dr Sarno:

Rugpijn genezen

Ik heb nog nooit een patiënt meegemaakt die pijn in de nek, schouders, rug of billen had en niet geloofde dat de pijn door letsel werd veroorzaakt, een ‘blessure’ die het gevolg was van een lichamelijke activiteit. ‘Ik heb me bezeerd bij het trimmen (bij het basketballen, tennissen, bowlen)'; ‘de pijn begon toen ik mijn dochtertje optilde’ of ‘toen ik het raam open probeerde te krijgen, dat vast zat’. ‘Tien jaar geleden ben ik van achteren aangereden en sinds die tijd heb ik vaak rugpijn.’ Het idee dat pijn het gevolg is van een blessure of letsel, heeft zich diep in het bewustzijn genesteld. Lees verder…

Dit zijn persoonlijke ervaringen van mensen die via een emotionele benadering zijn genezen van chronische rugpijn:

Jon Slavet

Will Sacks - 7 jaar chronische rugpijn

Tom Haliburton - 25 jaar chronische rugpijn

 

Heeft u interesse in een vrijblijvend intake gesprek? Neem gerust contact met ons op.