Over Eke

Mijn naam is Eke ’t Mannetje. Ik werk al vele jaren met heel veel plezier als mind body coach en vitaliteitscoach. In mijn werk begeleid ik mensen met fysieke en/of emotionele klachten door naar de relatie tussen beide te kijken. Als er rust komt in het emotionele brein, heeft dat invloed op fysieke klachten.

Ik heb een gezin ik graag mijn tijd mee doorbreng. Ik lees graag, hou van wandelen, dansen, creatief bezig zijn, ons huis inrichten en van film & cabaret.

Lichaamswerk & coaching combineren

Ik heb altijd een fascinatie gehad voor hoe wij als mensen in elkaar zitten en hoe ons lichaam fucntioneert. Ik word gedreven door naar de kern te zoeken waarom we in patronen zitten waar we juist last van hebben. Hoe het komt dat die balans verstoord raakt. Ooit ben ik begonnen als jurist waar ik me niet thuis voelde. Daarna ben ik opleidingen gaan doen die aansloten bij mijn interesses en ben ik gaan coachen en masseren. Zelf heb ik mijn hele leven regelmatig last van pijn of andere klachten gehad en heb een lange zoektocht afgelegd om hier verandering in te krijgen.

Start mind body coach

Toen ik het boek van Saskia de Bruin ‘Weg van de Pijn’ las en naar aanleiding daarvan de boeken van E. Sarno, begonnen er veel kwartjes te vallen. Ik werkte toen als masseur met het lichaam & klachten en als coach gericht op het mentaal emotionele stuk. Toen ik die boeken las, zag ik een logica die bij mij resoneerde. Namelijk de uitleg wat er in je lichaam gebeurt als je emotionele druk ervaart. Ik had hier al veel over geleerd maar dit was concreet en gericht. Er werd iets sterks bij mij aangewakkerd dat dit de weg is voor mij om in te werken.

Ik ben alles wat ik kon vinden hierover gaan lezen en heb zoveel mogelijk trainingen en cursussen gevolgd. Onder andere van Schubiner (mind body arts), Alan Gordon, E. Sarno en Marten Klaver (voormalig neuroloog). Toen ik op deze manier ging coachen begon ik resultaten te zien waar ik altijd op hoopte en ik ook zelf had ervaren.

Eigen klachten

Ik ben zelf gevoelig voor mind body klachten alleen zag ik vroeger de verbanden niet. Ik heb veel verschillende klachten gehad die wisselden, komen en gingen en ik ben altijd zoekende geweest naar oplossingen in zowel het reguliere als alternatieve circuit. Ik wilde zelf de methodes ervaren en heb mezelf regelmatig laten begeleiden voor mijn eigen klachten. Je kunt hier mijn verhaal lezen en wat mij heeft geholpen.

Mensen begeleiden

Ik voel me nog altijd vereerd als ik mensen mag begeleiden op dit pad waarin ik een veilige setting creëer en mijn kennis en ervaring kan gebruiken om de oorsprong van de klachten te vinden zodat er verandering kan komen. Het geeft me zoveel voldoening als ik zie dat dingen op zijn plaats vallen, mensen bereid zijn anders te kijken en er ruimte komt voor de volledige persoon komt waardoor de kwaliteit van leven weer terugkomt.

Je lichaam is eerlijk en drukt eigenlijk uit wat er onbewust in ons speelt en heeft als doel om ons in balans te houden en veilig door ons leven te navigeren. Als is uitgesloten dat er geen medisch ingrijpen nodig is, is de kans groot dat deze benadering het antwoord is om bij de oorzaak van de klacht te komen. Door de fysieke klachten te gaan begrijpen krijgen we vanzelf de ingang naar wie we in essentie zijn en wat onze behoeften zijn. De klacht wordt dan een richtingaanwijzer voor emotioneel onbewuste processen die eigenlijk onze aandacht vragen.

Contactgegevens

Eke ’t Mannetje
Praktijk Bij Eke
Kerkpad Zuidzijde 51 3764 AN  Soest
Heerenboeren, Jachthuislaan 19 3762LB Soest (vanaf 1 juni 2024)
Tel: 06 1443 6886
Email: info@emotiealsmedicijn.nl

Indien je vragen hebt of graag een afspraak zou willen maken, kun je contact met Eke opnemen via onderstaand formulier.

In welke locatie heeft u interesse?
Bereken het volgende: 1 plus 7.