Over Aleid

Mijn naam is Aleid Winkler. Ik ben opgeleid door Phoenix Opleidingen in een systemische en lichaamsgerichte aanpak en momenteel in opleiding tot Pijn Reset Methode behandelaar. Van oorsprong ben ik sociologe en heb ik jarenlang als leidinggevende in het bedrijfsleven gewerkt.

Met mijn brede ervaring in groepsbegeleiding, re-integratie en persoonlijke hersteltrajecten, richt ik mij nu op het opzetten en begeleiden van supportgroepen binnen organisaties vanuit de mind-body visie. Ik geloof erin dat heling plaatsvindt in de relatie met de ander. Het is prachtig om te zien hoe medewerkers, eerst zonder perspectief, weer hoop en vertrouwen vinden in hun eigen herstel en daadwerkelijk stappen zetten terug naar werk en gezondheid.

Naast dit werk ben ik bezig met het uitgeven van mijn tweede gedichtenbundel over mijn herstelreis van long-covid met behulp van de mind-body visie. Ik geniet van mijn gezin, houd van lezen en wandelen, speel graag basketbal en piano, en vind dagelijkse ontspanning in reiki, yoga nidra en meditatie.

Bedrijfsleven

Na een aantal jaren als beleidsadviseur binnen het bedrijfsleven te hebben gewerkt, was ik de afgelopen 12 jaar met veel toewijding leidinggevende bij verschillende maatschappelijke organisaties. Mijn focus lag op de ontwikkeling van mensen en het toevoegen van waarde aan het klantproces. Tijdens veranderingsprocessen heb ik mij ingezet voor een menswaardige werkomgeving en de eigen ontwikkelingsstappen van de medewerkers hierin. Ik heb mensen mogen begeleiden in hun reis naar wie ze zijn en wat ze kunnen. Even mee mogen lopen met hun biografie met alle pieken en dalen die daarbij horen.

Aanhoudende klachten. Onbegrepen, of toch niet?

En toen zat ik zelf plotseling ziek thuis. Ik kreeg corona en de klachten hielden aan. Ik kreeg het label long-covid en de prognose was onzeker. Na een te snelle opbouw en meerdere terugvallen begon een lange zoektocht naar herstel, zowel in reguliere als alternatieve circuits. Al snel voelde ik dat mijn herstel in mijzelf lag, niet buiten mij.

Uiteindelijk begon ik te herstellen met behulp van de TMS-visie van dr. Sarno, waarbij ik aan de slag ging met onbewust onderdrukte emoties en mijn angst voor de klachten. Ik begreep eindelijk wat er binnen in mij gebeurde. Mijn lijf bewaarde nog vele geheimen en inzichten voor mij, waarvan ik me lange tijd niet bewust was geweest, ondanks opleidingen en therapieën die ik had gevolgd.

Na een intense periode van oneindig veel lezen over de mind-body connectie, therapiesessies met Nienke en vele uren ongecensureerd schrijven, pakte ik langzaam mijn werk weer op. Ik volgde keurig alle stappen van de Wet verbetering poortwachter, totdat mijn lijf niet meer terug wilde naar mijn oude rol. Opnieuw leerde ik voelen, luisteren naar mijn lichaam en loslaten van bekende zekerheden. Voor mij betekende dat het loslaten van een baan waar mijn lichaam niet langer wilde zijn, hoe veilig die ook leek.

Je kunt hier mijn volledige herstelreis van long-covid luisteren.

Supportgroepen

Tijdens deze intense reis ontstond mijn droom om anderen te helpen in hun eigen herstel, hun innerlijke reis. Ik kreeg de kans om als re-integratie binnen het bedrijf aan de slag te gaan met de mind-body visie en zette als pilot voor de Triodos Bank een supportgroep op voor collega's met aanhoudende klachten. Deze waardevolle pilot biedt troost, veiligheid en heling. Het fysiek samenkomen biedt medewerkers perspectief, doorbreekt hun isolement en vergemakkelijkt de terugkeer naar werk, terwijl het ook ondersteunt bij het opnieuw opbouwen van hun taken. Ook zorgen over UWV en loonwaardig werk worden met elkaar gedeeld en de stress die hiermee gepaard gaat, wordt verminderd. Het uiten van je werkelijke behoeften en authentieke gevoelens in een veilige groep is enorm helend.

Dit samenzijn met de groep en de gehanteerde technieken tijdens de bijeenkomsten en individuele begeleiding door Nienke (breinkennis, het herkennen en erkennen van emoties en daar naar handelen) brengen het zenuwstelsel tot rust waardoor het lichaam weer kan herstellen.

Contactgegevens

Aleid Winkler
Tel: 06 1919 0099
Email: info@emotiealsmedicijn.nl

Indien je vragen hebt of graag een offerte zou willen aanvragen, kun je contact met Aleid opnemen via onderstaand formulier.

Wat is de som van 9 en 7?