Blog

Behandeling van Long Covid Klachten

Door: Nienke Feberwee

Op:

Er wordt nog veel onderzoek gedaan naar de oorzaak en oplossing van long covid klachten. In veel gevallen vinden artsen geen medische verklaring voor het aanhouden van deze klachten. Wij zien veel overlap met andere syndromen en klachten die we reeds jarenlang succesvol behandelen, zoals chronische vermoeidheid, fybromyalgie, whiplashklachten en klachten die aanhouden na een hersenschudding. In dit artikel kun je onze visie op long covid klachten lezen, evenals hoe je ervan zou kunnen herstellen.

Lees meer...

Pijn door stress

Door: Nienke Feberwee

Op:

Bepaalde lichamelijke klachten zijn zeer hardnekkig en reageren niet op rust nemen, op vakantie gaan, yoga, mindfullness of minder werken. De reden hiervan is dat de stressreactie in stand wordt gehouden door ontkende of weggedrukte emoties, en door patronen die onszelf druk opleggen.

Lees meer...

Onverklaarde lichamelijke klachten

Door: Nienke Feberwee

Op:

De arts Dr Sarno introduceerde de visie dat de geest lichamelijke klachten creëert als afleiding en bescherming tegen emotionele pijn die dreigt uit te barsten in het bewustzijn. Onverklaarde lichamelijke klachten zijn volgens hem de spelers in een groter spel in de geest. Deze lichamelijke klachten hebben als functie: afleiding van of bescherming tegen emotionele pijn.

Lees meer...