Informatie voor bedrijven

Wij, Nienke Feberwee en Aleid Winkler, bieden hulp aan bedrijven waar medewerkers uitvallen met aanhoudende lichamelijke klachten waaronder long covidklachten. Dit doen wij door middel van een mind-body benadering: een vernieuwende aanpak waarbij aandacht is voor de impact van emoties en levensgebeurtenissen. Op weg naar herstel in plaats van leren omgaan met.

Ons aanbod:

  • 9-13 (online) individuele sessies per medewerker door Nienke
  • individuele intakes voorafgaand aan de groepsbijeenkomsten door Aleid
  • 8 fysieke groepsbijeenkomsten door Aleid
  • 1 fysieke follow-up bijeenkomst door Aleid
  • opmaken interne bedrijfspagina met informatie over aanhoudende klachten zonder medische oorzaak

Wat maakt ons uniek?

De combinatie van individuele begeleiding en ondersteunende groepssessies waarin kennis en ervaringen delen centraal staat, is uniek en heeft in de praktijk haar waarde bewezen. Onze eerste pilot bij de Triodos Bank laat zien hoe medewerkers weer de weg terug naar werk en zichzelf vinden. Medewerkers voelen zich begrepen door een therapeut met de juiste kennis en aandacht en ook in de groep vindt men erkenning en begrip. Dat andere collega’s met dezelfde klachten de stappen voorwaarts zetten, binnen dezelfde organisatie, biedt hoop en vertrouwen in het eigen herstel. Binnen de wachttijd van 2 jaar is het medewerkers gelukt weer terug aan het werk te gaan, waar een aantal maanden terug het perspectief uitzichtloos leek.

“Verbinding, erkenning, herkenning, een veilige warme geïnteresseerde betrokken sessies. Het gevoel dat ik er niet alleen voor sta. Voelt als een weldaad en enorm cadeau om dit met elkaar te doorvoelen en te doorleven. Erg dankbaar dat dit traject mij gegeven is en ik in het volste vertrouwen en veiligheid mezelf kan zijn en mijn diepste zelf kan/mag laten zien. Dit helpt mijn heling en geeft mij geloof, hoop en vertrouwen in de toekomst en zelfliefde.”

Ervaring van een deelnemer

Aanhoudende lichamelijke klachten

Lichamelijke klachten die blijven aanhouden zonder dat een medische oorzaak wordt gevonden komen veel voor. Denk bijvoorbeeld aan klachten als chronische pijn, vermoeidheid, overprikkeling en long-covidklachten. Psychologische factoren zoals ingehouden emoties, stressvolle ervaringen en angst voor (meer) klachten kunnen leiden tot vicieuze cirkels in het brein. Het gevolg is dat klachten voortduren. Ook bepaalde eigenschappen spelen hierbij een rol, zoals pleasen, perfectionisme en een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Rust nemen en lichamelijke therapie brengen vaak onvoldoende verbetering.

Onze visie

Aanhoudende lichamelijke klachten kunnen verminderen en verdwijnen wanneer er voldoende aandacht is voor in stand houdende factoren in de vorm van emoties, gedachten en gedrag. Het gaat hier eigenlijk over hoe je omgaat met je lichamelijke klachten, maar ook over hoe je omgaat met je emoties en met situaties in je leven. Wij onderzoeken welke factoren de lichamelijke klachten in stand houden en bieden educatie, steun en geruststelling. Verder besteden we aandacht aan bewustwording van emoties, en het uiten en verwerken ervan. Ervaring leert dat veel aanhoudende klachten omkeerbaar zijn met de juiste kennis en benadering.

Onze aanpak

Onze aanpak is geschikt voor organisaties waarin medewerkers kampen met chronische klachten die medisch onverklaarbaar zijn waardoor zij niet (volledig) inzetbaar zijn. Het fysiek samenkomen op kantoor in maandelijkse sessies biedt medewerkers perspectief, haalt ze uit hun isolement en maakt de stap terug richting werk gemakkelijker én ondersteunt bij het weer opbouwen van werkzaamheden. Ook zorgen rondom UWV en loonwaardig werk worden met elkaar gedeeld en stress hierin weggenomen. Het uiten van je werkelijke behoeften en authentieke gevoelens in een veilige groep is zeer helend. De gehanteerde technieken en het samenzijn met de groep brengen het zenuwstelsel tot rust, waardoor het lichaam weer kan herstellen.
Met de individuele begeleiding door Nienke zijn medewerkers ook daadwerkelijk in staat concrete stappen voorwaarts te maken in hun herstel en opbouw van werkzaamheden. Zij werkt hierin met (online) sessies en een uitgebreid werkboek.

Chronisch ziek zijn kan erg eenzaam zijn, want niemand begrijpt je echt goed. Daarbij zit je alleen thuis van het werk zonder collega’s, terwijl de weg naar herstel ligt in het volledig jezelf mogen zijn in een veilige verbinding met de ander. Helen doe je in relatie met de ander, dat je mag zijn bij de ander met alles wat er is, mag huilen, kwetsbaar zijn, angstig. Binnen de veiligheid van de groep voelen medewerkers zich weer gezien, gehoord, geaccepteerd, erkend en omarmd. Zo leren zij opnieuw dat ze helemaal welkom zijn in wie ze zijn en dat er geen gevaar is voor afwijzing. Dit kalmeert het zenuwstelsel waardoor het lichaam weer kan herstellen.

Over Aleid Winkler

Aleid is opgeleid als socioloog, werkte jarenlang als leidinggevende in het bedrijfsleven, is therapeut in lichaamswerk en systemische dynamieken en Pijn Reset Methode behandelaar i.o. In maart 2022 kreeg zij corona, wat zich ontwikkelde tot long-covid. Na een lange zoektocht herstelde zij uiteindelijk met behulp van de mind-body visie. Vanuit haar brede ervaring in het begeleiden van groepen, re-integratiebegeleiding en de weg terug naar herstel en werk, verzorgt zij de groepssessies. In dit werk maakt zij gebruik van eigen ervaringspoëzie. Binnenkort komt haar tweede bundel uit.
Hier kun je meer lezen over Aleid.

Over Nienke Feberwee

Nienke is opgeleid als fysiotherapeut en heeft ruim 15 jaar ervaring met de behandeling van aanhoudende klachten. Na een zoektocht, vastlopend in de reguliere fysiotherapie, gooide zij het roer om en kwam tot een vernieuwende aanpak. Zij is auteur van het boek Emotie als Medicijn, medeoprichter en bestuurslid van Stichting Emovere en traumatherapeut i.o. Nienke verzorgt de individuele sessies. Hier kun je meer lezen over Nienke.

De begeleiders

Nienke Feberwee

Eigenaar Emotie als Medicijn en fysiotherapeut n.p. | 06-446 55 701

Meer informatie over deze therapeut

Aleid Winkler

Begeleider supportgroepen, socioloog, lichaamsgericht therapeut | 06-191 90 099

Meer informatie over deze therapeut

Neem hier contact met ons op voor meer informatie en het aanvragen van een offerte:

Wat is de som van 1 en 8?